Penetron BioMIC Protejarea betonului împotriva ucigașului tăcut
Când ne gândim la bacterii, majoritatea dintre noi ne gândim imediat la bacteriile care atacă corpul uman Medicii noștri prescriu medicamente (antibiotice) pentru a combate aceste bacterii pentru a ne readuce la sănătate. Cu toate acestea, lăsate necontrolate, aceste infecții bacteriene ne îmbolnăvesc și chiar ne pot scădea sistemul imunitar până la punctul în care bacteriile în sine ne omoară sau ne fac prea slabi pentru ca apărarea naturală a organismului nostru să se protejeze.
Sunați un specialist
Penetron BioMIC
Aceleași concept nu ne vine în minte atunci când ne gândim la materiale de construcție. Și totuși atacurile bacteriene la oțel și beton sunt atât de răspândite, încât daunele produse de acestea costă miliarde de dolari în fiecare an.
Betonul este cel mai folosit material de construcție din lume; aceasta constituie coloana vertebrală a infrastructurii lumii, nu doar în construcții pe care le putem vedea ca poduri, baraje și stații de epurare, ci și în infrastructura nevăzută, dar la fel de importantă a sistemelor de canalizare subterane. Atunci când aceste structuri subterane sunt compromise, nu numai structurile în sine sunt în pericol, ci și structurile construite deasupra lor, precum trotuarele, drumurile și clădirile.
În cazul în care conductele de beton neprotejate și gurile de vizitare din sistemele de canalizare sunt expuse la canalizarea, betonul se deteriorează rapid, din cauza coroziunii induse de microbi, cunoscută sub numele de MIC.
MIC are loc atunci când bacteriile anaerobe ( care nu respira aer) cresc în canalizare, sunt răspândite de fluxul de canalizare sau de zonele de intrare, determinând formarea gazului cu sulf de hidrogen. Acest gaz asigură nutriție bacteriilor care respiră aer (cunoscut și sub denumirea de Thiobacillus - o familie de bacterii aerobe) care este prezent pe suprafața betonului, rezultând secreția de acid sulfuric. Acidul sulfuric mănâncă pasta de ciment, determinând expunerea agregatului și deteriorarea rapidă a betonului.
Pe măsură ce acidul se absoarbe mai adânc în matricea betonului, începe să mănânce și interiorul betonului și scade pH-ul betonului, care distruge stratul protector alcalin din jurul oțelului de armare. Drept urmare, ruginirea acestuia, creând deteriorarea și mai extinsă a betonului și, în cele din urmă, slăbește structura canalizării.
Conductele din beton tratate cu Penetron BioMIC și gurile de vizitare ale sistemelor de canalizare sunt complet protejate de MIC. Prin intermediul unor mecanisme de distrugere electro-fizică, pereții celulelor bacteriene sunt rupți. Dacă bacteriile sunt distruse, acidul nu se poate forma și, fără prezența acidului, nu va exista coroziune. Aceasta va avea ca rezultat o protecție totală a betonului pentru durata de viață a betonului.
Penetron BioMIC
PENETRON BioMIC este un amestec antimicrobian adăugat la amestecul de beton în momentul în care s-a făcut lotul. Formează o legătură moleculară cu betonul, prevenind deteriorarea coroziunii induse de microbii și inhibând creșterea altor microorganisme care dăunează produsului și provoacă mirosuri, cum ar fi bacteriile, algele și ciupercile
Tehnologia PENETRON BioMIC este un agent microbiostatic înregistrat la EPA, care rupe pereții celulelor microbiene la contact. Această distrugere electro-fizică completă a microbilor care intră în contact cu acesta nu epuizează PENETRON BioMIC și, întrucât este, de asemenea, rezistentă la scurgeri și nu va migra prin beton, își păstrează eficiența la nesfârșit
Rezultatele testelor
Obiectivul principal al testului a fost să arate modul în care Penetron BioMIC protejează betonul împotriva MIC. Probele de beton au fost tratate cu Penetron BioMIC și testate prin metode de testare ISO 22196 modificate pentru a verifica eficacitatea anti microbiană a Penetron BioMIC împotriva bacteriilor Thiobacillus în comparație cu o probă netratată / de control.
Probele au fost mai întâi supuse unui proces de îmbătrânire pentru a-și reduce pH-ul de suprafață, creând o condiție adecvată pentru creșterea bacteriilor. Probele au fost gata pentru teste microbiene după ce pH-ul de suprafață a fost redus și a rămas stabil, în intervalul de pH 6,5 (+/- 0,5).
Bacteria Thiobacillus conține o gamă largă de specii; în test, Thiobacillus Novellus a fost selectat pentru testare. După îmbătrânirea eșantionului, pH-ul suprafețelor eșantionului a fost confirmat a fi aproximativ pH 6,5.
Probele inoculate cu Thiobacillus Novellus au fost incubate timp de 24 de ore, urmate de recuperarea și placarea microorganismelor de pe suprafețele probei. Tabelul de mai jos conține rezultatele testelor.
Penetron BioMIC - rezultatele testelor ISO 22196 din tabelul 1
Rezultatele testelor arată că eșantioanele tratate cu Penetron BioMIC au o reducere de 2,98 (reducere de 99,9%) comparativ cu probele de control netratate.
Concluzii
Betonul tratat cu Penetron BioMIC previne coroziunea indusă de microbi cauzată de rezultatul bacteriilor producătoare de acid (tulpina Thiobacillus), cu ajutorul unui mecanism de distrugere electro-fizică, distrugând pereții celulelor bacteriei. Penetron BioMIC ucide cu succes 99,9% din sulful / acidul care produce bacterii care consumă beton într-o perioadă de 24 de ore. De asemenea, oferă un spectru larg de protecție împotriva ciupercilor, mucegaiului, algelor, bacteriilor gram pozitive și gram-negative.
Penetron BioMIC devine o parte activă și integrantă a întregii structuri de beton, deci rămâne eficientă chiar dacă suprafața este degradată. Contactul repetat nu va reduce nici eficacitatea Penetron BioMIC.
Adăugarea Penetron BioMIC la toate betoanele utilizate la construirea de conducte și gropi în sistemele de canalizare va duce la protecția totală a betonului, asigurând o durată de viață mai lungă a betonului, cu costuri de întreținere reduse.